Treemail

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Navigáció

Képek a galériából

Treemail

Jelenlegi hely

Címlap

Kúszónövények

Wisteria floribunda 'Rosea' (Rózsaszín virágú japán lilaakác)

A Wisteria floribunda 'Rosea' (Rózsaszín virágú japán lilaakác) elbűvölő rózsaszín fürtvirágzata kora tavasszal nyílik, a napos helyeket kedveli. Erőteljes növekedésű futónövény. Származási helyének éghajlata a meleg-temperált mérsékelt öv (nedves szubtrópus), egész évben bőséges csapadékkal, télen kisebb-nagyobb fagyokkal: a babérlombú erdőségek hazája. Fontos hogy a magas vízigénye mellett a magas hőigénye is ki legyen elégítve, ezért a kert egy félárnyékos részére ültessük, vagy ha napos részre kerül, akkor a nyár aszályosabb időszakaiban lehetőleg öntözzük.

Hedera helix 'Glacier' (Gleccser borostyán)

A Hedera helix 'Glacier' (Gleccser borostyán) egy nagyon dekoratív, háromszög alakú, ezüstös szürke és krémfehér foltokkal tarkított örökzöld levelű borostyán. Nagyon könnyen alkalmazkodó, ellenálló fajtáról van szó. Kiválóan alkalmas csupasz falak befuttatására, vagy akár talajtakaróként történő alkalmazására. A Királyi Kertészeti Társaság (Royal Horticultural Society) egy nagyon tekintélyes díjban (Award of Garden Merit) részesítette.

 

6a-9b USDA-zóna

Lonicera x heckrotti 'Goldflame' (Goldflame kúszó lonc)

A Lonicera x heckrotti 'Goldflame' (Goldflame kúszó lonc) támrendszer mellett akár 5 méterig is felkúszó, mutatós kapaszkodócserje, narancs-piros virágai nagyon kellemes illatúak. Enyhébb teleken megmarad a lombja!

 

6a-9b USDA-zóna

Hedera helix 'Gold Heart' (Aranyszív borostyán)

A Hedera helix 'Gold Heart' (Aranyszív borostyán) egy örökzöld kúszócserje, fényes-zöld leveleinek közepe terjedelmes világossárga folttal díszített, nagyon dekoratív! Kezdetben ugyan kissé lassan fejlődik, később azonban falra, vagy fatörzsre futtatva lenyűgözően szép látvány!

 

6a-9b USDA-zóna

Lonicera x tellmanniana (Magyar lonc)

A Lonicera x tellmanniana (Magyar lonc) erős növésű, 5-6 méterre kúszó, sötétzöld lombú cserje, aranysárga virágai nyár elején végálló örvökben nyílnak.

 

5a-9b USDA-zóna

Clematis armandii (Örökzöld iszalag)

Érthetetlenül mindeddig az ismeretlenség homályába burkolózott nálunk ez a rendkívül izgalmas, különleges kúszónövény, mely nemcsak látványos örökzöld lombozatával, hanem tömegesen nyíló hófehér virágaival is bármely védettebb kert megkapó dísze lehet!

 

7b USDA-zóna

Hedera colchica var. dentata 'Marmorata Aurea'

Nagyon szép sárgatarka levelű borostyán, mely védett fekvést igényel, de a szépségével, mindenért kárpótol. Levele lényegesen nagyobb mint a nálunk megszokott borostyánoké.

 

7b-10a USDA-zóna

Actinidia kolomikta (Mandzsu kivi)

Japánban, Koreában, Kínában és Oroszország bizonyos területein honos kivi, az aktinídiafélék (Actinidiaceae) családjába tartozó lombhullató kúszónövény. Rózsaszínnel és fehérrel foltozott, gyönyörű, szív alakú leveleivel minden bizonnyal a kivifélék leglátványosabbika! A levelek gyönyörű színeződése általában 2-3 év után jelentkezik először. Az előző évi hajtásokon megjelenő krémfehér, vagy rózsaszín virágok citrom illatúak. Rendkívül gyors növekedésű, a termőre fordulás a 2.-3. évtől várható.

Oldalak