Treemail

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Navigáció

Képek a galériából

Treemail

Jelenlegi hely

Címlap

Kúszónövény

Wisteria floribunda 'Rosea' (Rózsaszín virágú japán lilaakác)

A Wisteria floribunda 'Rosea' (Rózsaszín virágú japán lilaakác) elbűvölő rózsaszín fürtvirágzata kora tavasszal nyílik, a napos helyeket kedveli. Erőteljes növekedésű futónövény. Származási helyének éghajlata a meleg-temperált mérsékelt öv (nedves szubtrópus), egész évben bőséges csapadékkal, télen kisebb-nagyobb fagyokkal: a babérlombú erdőségek hazája. Fontos hogy a magas vízigénye mellett a magas hőigénye is ki legyen elégítve, ezért a kert egy félárnyékos részére ültessük, vagy ha napos részre kerül, akkor a nyár aszályosabb időszakaiban lehetőleg öntözzük.

Actinidia deliciosa (chinensis) 'Hayward' (Hayward kivi)

Az Actinidia deliciosa (chinensis) ’Hayward’ (Hayward kivi) gyönyörű, nagy termésű változat, a világ egyik legnépszerűbb kivi fajtája! Csak porzófajtával együtt ültetve terem! Egy porzós növény 2-3 termős példány porzásához elegendő. Származási helyének éghajlata a meleg-temperált mérsékelt öv (nedves szubtrópus), egész évben bőséges csapadékkal, télen kisebb-nagyobb fagyokkal: a babérlombú erdőségek hazája. Fontos hogy a magas vízigénye mellett a magas hőigénye is ki legyen elégítve, ezért a kert egy félárnyékos részére ültessük.

Hedera helix 'Glacier' (Gleccser borostyán)

A Hedera helix 'Glacier' (Gleccser borostyán) egy nagyon dekoratív, háromszög alakú, ezüstös szürke és krémfehér foltokkal tarkított örökzöld levelű borostyán. Nagyon könnyen alkalmazkodó, ellenálló fajtáról van szó. Kiválóan alkalmas csupasz falak befuttatására, vagy akár talajtakaróként történő alkalmazására. A Királyi Kertészeti Társaság (Royal Horticultural Society) egy nagyon tekintélyes díjban (Award of Garden Merit) részesítette.

 

6a-9b USDA-zóna

Lonicera x heckrotti 'Goldflame' (Goldflame kúszó lonc)

A Lonicera x heckrotti 'Goldflame' (Goldflame kúszó lonc) támrendszer mellett akár 5 méterig is felkúszó, mutatós kapaszkodócserje, narancs-piros virágai nagyon kellemes illatúak. Enyhébb teleken megmarad a lombja!

 

6a-9b USDA-zóna

Hedera helix 'Gold Heart' (Aranyszív borostyán)

A Hedera helix 'Gold Heart' (Aranyszív borostyán) egy örökzöld kúszócserje, fényes-zöld leveleinek közepe terjedelmes világossárga folttal díszített, nagyon dekoratív! Kezdetben ugyan kissé lassan fejlődik, később azonban falra, vagy fatörzsre futtatva lenyűgözően szép látvány!

 

6a-9b USDA-zóna

Lonicera x tellmanniana (Magyar lonc)

A Lonicera x tellmanniana (Magyar lonc) erős növésű, 5-6 méterre kúszó, sötétzöld lombú cserje, aranysárga virágai nyár elején végálló örvökben nyílnak.

 

5a-9b USDA-zóna

Actinidia deliciosa (chinensis) 'Tomuri' (Tomuri porzós kivi)

Az Actinidia deliciosa (chinensis) 'Tomuri' (Tomuri porzós kivi) származási helyének éghajlata a meleg-temperált
mérsékelt öv (nedves szubtrópus),
egész évben bőséges csapadékkal, télen kisebb-nagyobb fagyokkal: a
babérlombú
erdőségek hazája. Fontos hogy a magas vízigénye mellett a magas
hőigénye is ki legyen elégítve, ezért a kert egy félárnyékos részére
ültessük. Ültetéskor talajjavítás
javasolt, mert kifejezetten a tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású
talajokban
érzi jól magát. A vezérhajtás

Hedera colchica var. dentata 'Marmorata Aurea'

Nagyon szép sárgatarka levelű borostyán, mely védett fekvést igényel, de a szépségével, mindenért kárpótol. Levele lényegesen nagyobb mint a nálunk megszokott borostyánoké.

 

7b-10a USDA-zóna

Hedera helix 'Elegantissima' (Elegáns borostyán)

Ez a borostyán Nyugat-Európában egy nagyon népszerű fajta, amit elsősorban sárga erezetű leveleinek köszönhet. Egy nagyon

életerős, erőteljes növekedésű fajtáról van szó, melyet rendszeres metszéssel

lehet kordában tartani. A gyönyörű sárgászöld virágai

októberben nyílnak. Tökéletesen alkalmas falak, rézsűk takarására, vagy akár talajtakaró örökzöldnek is.

 

7a-10a USDA-zóna

Oldalak