Treemail

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Navigáció

Képek a galériából

Treemail

Jelenlegi hely

Címlap

talajban nem válogat

Cupressocyparis leylandii (Leyland-ciprus)

A Cupressus macrocarpa és a Chamaecyparis nootkatensis hibridje. Igen gyors növekedésű, 1 m-t is nőhet évente. Bár jó szárazságtűrő, az öntözést meghálálja. Talajban nem válogatós, jól bírja a nyírást, sövénynek is kiváló. Nyírás nélkül robosztus, gyönyörű mélyzöld színű, szabályos kúp alakú koronát nevel. A leyland ciprusok, más fenyőfélékhez hasonlóan idősebb korban ellenállóbbak a fagyokkal szemben. Ha leyland ciprusunk elérte a 4-5 éves kort, minden esélye megvan rá, hogy akár évszázados hidegrekordokat is különösebb károsodás nélkül viseljen el.

Choisya 'Aztec Pearl' (Aztec Pearl mexikói narancsvirág)

A nemzetség egy Jacques Denis Choisy nevű svájci botanikusról kapta a nevét. Az alapfajtól, Choisya ternata (Mexikói narancsvirág) keskenyebb leveleivel és tömöttebb, sűrűbb lombjával különböztethető meg. A Choisya 'Aztec Pearl' (Aztec Pearl mexikói narancsvirág) 2-3 m magasra megnövő örökzöld cserje, mely mexikói származása ellenére hazánk enyhébb telű vidékein teljesen télálló. Örökzöld levelei hármas csoportokba rendeződnek. Nagyon kellemes, narancs illatú virágai tavasszal (április-május) nyílnak.

Pyracantha 'Orange Glow' (Narancsvörös bogyójú tűztövis)

A Pyracantha 'Orange Glow' (Narancsvörös bogyójú tűztövis)
az egyik legszebb narancssárga termésű fajtája a tűztöviseknek. Kiváló
sövénynövény!

 

7a-9b USDA-zóna

Laurus nobilis (Közönséges, nemes babér)

A Laurus nobilis (Közönséges, nemes babér) hazájában 20 méteresre is megnövő örökzöld fa vagy cserje. Fényeszöld, ellipszis alakú, hullámos szegélyű levelei megdörzsölve erősen aromás illatúak. Levele a mediterrán konyha fontos részét képezi. Edényes növénynek elsőrangú. A Földközi-tenger vidékén őshonos.

 

8a-10b USDA-zóna

Helleborus foetidus (Atlanti örökzöld hunyor)

Körülbelül 80 cm magasra növő örökzöld évelő, mely Nyugat-Európában, Nagy –Britanniától, Franciaországon és Spanyolországon keresztül egészen Portugáliáig honos. Ez a mészkedvelő hunyor, lehajló, kehely alakú, sárgászöld virágaival nagyon feltűnő látványt jelentenek tél végén és kora tavasszal, amikor még hiányoznak a színek a tájból. A virágai sziromleveleinek széle gyakran bíbor színűek. Nyugat-Európában a kertészeti felhasználása egyre fokozódik. Ami csak fokozhatja a népszerűségét a kiváló szárazságtűrése.

 

6b-9b USDA-zóna

Mahonia x media 'Charity' (Dúsvirágú cserjés mahónia)

A Mahonia x media 'Charity' (Dúsvirágú cserjés mahónia) kemény, bőrszerű levélkékből összetett, nagy levelei terebélyes, dús bokrot alkotnak. Rikító sárga színű, illatos virágai hosszú fürtökben nyílnak igen korán tavasszal, de enyhébb időben már télen elkezdődik a virágzás. A rendkívül mutatós, karakteres, nagy díszértékű, sötét árnyalatú, örökzöld lombozat felett szinte világítanak a tömegesen fejlődő sárga virágfürtök. Különleges megjelenésű, gyorsan növő, jó tűrőképességű, igazi extra növény!

 

7a-9b USDA-zóna

Ligustrum ovalifolium (Télizöld fagyal)

A Ligustrum ovalifolium (Télizöld fagyal) 3-4 m-es örökzöld bokorrá nőhet, nagyon illatos, fehér virágzatait június elején hozza. Kiváló, jól nyírható, sűrű sövénynövény. A fagyalok az orgona közeli rokonai.

 

6a-9b USDA-zóna

Elaeagnus ebbingei 'Gilt Edge' (Tarkalevelű ezüstfa)

Az Elaeagnus ebbingei 'Gilt Edge' (Tarkalevelű ezüstfa) egzotikus megjelenésű, dús lombozatú, örökzöld cserje. Levelei fényesek, aranysárga szegélyűek. Védett helyre ültessük, de látványos színhatású lombozatával edényes növénynek is alkalmas.

 

7a-9b USDA-zóna

Olea europaea 'Cornicabra' (Cornicabra olajfa)

Toledo környékéről származó fajta, melyet leginkább az olaja
miatt termesztenek és Spanyolország olajfaállományának 12%-át adja. A
leghidegtűrőbb (-15 Celsius fokig) spanyol fajta!

 

8a-10b USDA-zóna 

Juniperus sabina 'Mas' (Mas nehézszagú boróka)

A Juniperus sabina 'Mas' (Mas nehézszagú boróka) az alapfajnak egy szép, szabályos növekedésű, szürkés árnyalatú, pikkelyleveles formája. Erőteljes növésű és
igénytelen talajtakaró örökzöld.

 

5a-9b USDA-zóna

Oldalak