Treemail

Bejelentkezés

Navigáció

Képek a galériából

Treemail

Jelenlegi hely

Címlap

tél

Készítse fel kertjét a télre

A tél közeledtével gondolnia kell a kint lévő virágaira is, és nem csak azokra, melyek cserépben vannak! A víz hiánya,de főleg a fagy ugyanis kikezdheti azokat is, amelyeket nem kellett lakásban tartani. Eddig.

Cserepesek

Ha visszatér a tél

Országunk különböző klímatípusok határterületén helyezkedik el, ezért hol ez, hol amaz kerül túlsúlyba. Az óceáni, a mediterrán és a száraz kontinentális éghajlat metszéspontján nincs két egyforma időjárású év, sőt nem ritkán egyetlen évszakon belül akár több esetben is vannak váltások. Kertjeinkben a legnagyobb kárt az okozhatja, ha a tél második felének enyhesége után újra zord napok vagy hetek köszönnek be.

Üvegcipőben járt a tél

Nem a hidegtől, nem a forróságtól, nem is a szárazságtól rettegnek a napsugaras mediterrán Toscana faiskolásai. Attól tartanak, ami minket is eléri február végén, s aminek nyomai még sokáig ott lesznek Kertjeinkben és az erdőkben.

Fagyállóval feltöltve

A fenti figyelmeztetést teherautók, autóbuszok megfelelő helyein olvashatjuk a téli időszakokban egy dátum kíséretében. Azt jelzik és tanúsítják vele, hogy attól az időponttól kezdve lehet bármilyen barátságtalan a zimankó, a szerkezetben nem tehet kárt. Képzeljük el, hogy kertünk növényein is címkék tanúsítják: áttelelésre, téli üzemmódra is alkalmasak. A kérdés csak az: igazak-e a tanúsítványok, és hogyan bizonyosodhatunk meg erről?

Cylindropuntia imbricata