Treemail

Bejelentkezés

Navigáció

Képek a galériából

Treemail

Jelenlegi hely

Címlap

takarás

Növények téli takarása

Hiába igyekszik a hőmérő higanyszála fölfelé, a vénasszonyok nyara kellemes melegét hamarosan felváltják az őszi szelek, esők, és megjelennek az éjszakai fagyok. Amíg jó idő van, készítsük fel a növényeinket a közelgő télre! Ebben segítségünkre lehetnek a régi leírások, ahol olyan praktikákkal is megismerkedhetünk, amelyek esetenként rég feledésbe merültek. A régi leírások különösen házikertekben alkalmazhatók sikerrel.

Készítse fel kertjét a télre

A tél közeledtével gondolnia kell a kint lévő virágaira is, és nem csak azokra, melyek cserépben vannak! A víz hiánya,de főleg a fagy ugyanis kikezdheti azokat is, amelyeket nem kellett lakásban tartani. Eddig.

Cserepesek

Új ültetésű növények nyári gondozása

Hőn szeretett növényeink lendületes fejlődéséhez négy feltételnek mindenképpen teljesülnie kell: első a gyommentes talaj, (második a Ferencváros, mondaná egy kedves ismerősöm…), de a tréfát félretéve, következő a megfelelő nedvesség, ezután a tápanyagban dús talaj, illetve a megfelelő hőmérséklet következik. (Emellett számtalan egyéb tényező is közrejátszik a növekedést illetően.) Természetesen ez nem rangsor, hiszen ha bármelyik nem megfelelő, úgy növénykénk bizony nem fog minket csúcsteljesítménnyel elkápráztatni.