Treemail

Bejelentkezés

Navigáció

Képek a galériából

Treemail

Jelenlegi hely

Címlap

kert

Kertet, de azonnal!

Ahogyan a kertek, úgy a kerttulajdonosok sem egyformák. Akad, aki abban leli örömét, hogy keze alatt cseperednek fel a növények, teljesedik ki az eredeti elgondolás, és a kert egy vagy két évtized múlva lesz kész (sosincs kész...). Mások úgy gondolják, nincs idejük kivárni, amíg a fiatal jószágok végre kilátszanak a földből, vagyis legalább a horizont fölé nőnek és tömeghatásuk kezd kibontakozni. Olyan is akad, aki úgy fogalmazza meg kívánságát: kertet, de azonnal! Az első naptól fogva olyan legyen, mintha itt már ötven éve kert volna. Nos, szinte semmi sem lehetetlen, ez sem.

A nyüzsgő nyugalom ideje

Mihelyt a lombhullatók elbúcsúztak színpompás őszi díszüktől, a téliesre váltó kert előhívja a közkeletű képzettársítást: a téli természet az elmúlás szimbóluma. Szívósan él ez az asszociáció annak ellenére, hogy az örökzöldek, a fenyőfélék és a lomblevelűek derűs vagy sötét, harsány vagy szelíd zöldjükkel nyomatékosan ellentmondanak. A csendesre higgadt hidegben most is - másképp ugyan, mint nyáron - zajlik az élet.

Kutya a kertben

Tudja-e, aki a megvalósítandó vagy már meglévő és persze nagy becsben tartott kertjében kutyát is akar, hogy mire vállalkozik?

Kő a kertben

A kert - ha jól van kitalálva és megcsinálva - mindig egy táj stilizált megjelenítése. Tájé, amelyet eredetileg a természet hozott létre, és amelyet az emberi képzelet és alkotókészség újrateremtett, kicsinyítve vagy egy-egy részletét kinagyítva lakhelye közelébe hozott, legfőbb jellemzőit új összhangba rendezve alkotássá formált.