Treemail

Bejelentkezés

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Navigáció

Képek a galériából

Treemail

Jelenlegi hely

Címlap

Gyep

A füvet felejtsük el!

drop-of-water-7720_960_720_350x.jpgMihelyt enged a fagy, szikkad valamelyest a föld, a fűmag kelni kívánkozik! – mondták régen, de még napjainkban is használják ezt a szólást. Tudjuk-e mire vállalkozunk a fűtelepítéssel? Persze, mi itt még meggondolhatjuk és dönthetünk így is, meg úgy is. Gondolná, hogy Kalifornia vagy Nevada polgárai, kerttulajdonosai már nem dönthetnek erről?

Megnyert csaták, elvesztett háborúk

Don Quijote hazai, kerti változata ugyan nem indul szélmalmok ellen, serény munkálkodása mégis legalább olyan tragikomikus, mint nagyhírű elődjéé. Fantasztikus energiákat mozgósít, erőt, időt, pénzt nem kímélve hadakozik - reménytelenül megnyerhetetlen háborúkat visel. Minden áron az általa legfontosabbnak kikiáltott problémát akarja egyszer és mindenkorra megoldani, közben lehet, hogy kertje már elhanyagolt dzsungelt formáz, de ő nem pihen, nem lankad. Pedig semmi esélye a győzelemre.

Fűmag, vagy gyepszőnyeg?

Hogy erre a kérdésre válaszoljunk, nagyon sok tényezőt kell figyelembe vennünk. A legtöbb ember ugyanis színtiszta matematikára egyszerűsíti le a döntési folyamatot: egy kiló fűmag 800.-Ft, egy m²-re kell öt deka, kicsit elgereblyézem, elszórom a magot, párszor meglocsolom és kész, m²-enként nem kerülhet többe az egész mutatvány 100.-Ft-nál.