Fórum
2019. június 17.  hétfő

« vissza a témákhoz

óriásbambuszok

#9 Gábor 2011.07.23 14:07
3 különböző fajta bambuszom van. Ajándékba kaptam őket. Szeretném beazonosítani, de sehol nem találok olyan leírást, amely számomra egyértelművé teszi, hogy melyik fajta az enyém. Kettő magas. Még nem érte el a teljes fajta jellemzőt, de már 5-t is meghaladta. Egy kisebb. ez nem lesz magasabb mint 3 m.

#8 Avalokitesvara 2011.04.09 21:04
Tisztelt kerteszet! Max 2-3 meterre novo, kozepmagas bambuszt szeretnek, olyat amely orokzold, jo fagyturo kepessegu, arnyekot kedvelo, viszonylag nem vizigenyes es meg szepen is mutat :) kerem ajanljanak ilyet, koszonom

#7 Norbert 2010.10.26 20:10
Köszönöm a gyors választ először is, igen tudom hogy csili vili újságokban kapható de azokban nem bizok volt már hogy ráfáztam de amit eddig önöktől rendeltem illetve kaptam növényeket azok gyönyörűen fejlődnek . A növény latin neve Agrostis stolonifera (green twist ).

#6 Miklós 2010.10.26 09:10
Kedves Norbert, sajnos csüngő bambusznak mondott növényünk jelenleg nincs. A gyönyörű katalógusokat küldő más cégek árulnak ilyet, de az valójában nem bambusz, ahogy a szerencsebambuszként árult, spirálba tekert undormány sem az. Mindemellett, ha ki tudja deríteni a pontos latin nevét, szívesen utánanézünk, hogy az ismeretségi körünkben tudunk-e ilyet találni.

#5 Norbert 2010.10.25 20:10
Üdvözletem hűséges olvasójuk és vásárlójuk vagyok azt szeretném megkérdezni hogy Csüngő bambusz lesz e valamikor a kínálatuk között? Köszönöm

#4 Miklós 2010.10.02 23:10
Kedves Moni, ismét hangsúlyoznám azt a bizonyos 7-8 évet. Ennyi idő minimum kell egy bambusznak, hogy a fajra jellemző legnagyobb magasságát elérje, de elég egy nagyon kemény tél, melyen mondjuk tövig fagy, az 2-3 évvel biztos visszaveti. Kellemetlen, ha 2-3 évente fagy csúnyán vissza, akkor sosem lesz belőle óriás. Ha Önöknél sosem fagy vissza, akkor is 7-8 év a minimum a nagy méret eléréséig. Tapasztalni fogja, hogy minden évben magasabb és magasabb szálakat hoznak majd a bambuszai, egészen addig, míg...

#3 Nagy Moni 2010.10.02 19:10
Kedves Miklós. Maga szerint mijen föld,trágya és hej lenne neki a legideálissab hogy végre órjásbambusz legyen belölle?Mert a leirások szerint a legideálissab hejre ütetük.Vizet kap(kút mellet van),trágyát(lótrágyát tavaszal kapot) is,fekete földbe van ültetve.Nem gyomos és még a széltöl is védve van.Gyönyörü,sürü,egéséges,szépen növi magát szét,de maximum 3méterre nöl meg és az ágaji ojan lelógósak.Abba bísztunk hogy majd késöb megerösödik de nem.Egy hajtását homokos földbe ültetük de nincs változás.Nagyon érdekelne hogy mikép termelhetnénk belölle órjásbambuszt. Kár hogy nem tudok ide fényképeket feltenni,mert csodaszép csak alacsony.Minden tanácsér hálás lennék,hogy végre órjásbambusz lehessen belölük.

#2 Miklós 2010.10.01 22:10
Kedves Moni, a bambuszok mérete hihetetlenül nagy szórást mutat a termőhely adottságai szerint. Amúgy óriásira növő fajok is képesek kis bozótok maradni, ha óriássá növésükhöz valamelyik feltétel hiányzik. Anduze-i látogatásunk alkalmával volt szerencsénk meggyőződni róla, hogy pl. a Ph. viridis bizony meghaladja a 15 métert és a 10 cm-es szárátmérőt. Magyarországon 7-8 kedvező időjárású évnek kellene egymás után következni, hogy az egyébként legalább 100 tonna per hektár szerves trágyával előzetesen feltöltött és folyamatosan gyommentesen tartott, illetve intenzíven öntözött talajban növekvő bambuszunk elérhesse, vagy legalább megközelíthesse a fajra jellemző legnagyobb méretét.

#1 Moni 2010.10.01 17:10
Sziasztok! 2 éve rendeltem töletek PHYLLOSTACHYS VIRIDIS és PHYLOSTACHYS HENONIST azzal hogy órjásbambuszok. Az volt hozzájuk írva hogy 18-20m megnönek és az bambusz átméröje 10cm is lehet.A mijenk viszont szép zöld és sürü,de a magasága csak maximum 3m és az átméröje még 1cm sincs.Vizet kap,trágyát is.Csak semmi órjásbambusz formája nincs.Peddig ezen a néven kaptuk meg öket.Erdekelne hogy mikorra fog nagyra nölni ,és mijen körül mények kellenek hozzá hogy végre órjásbambusz legyen belölle? Üdvözlettel Nagy Moni.
« vissza a témákhoz

Nem találja amit keres?

Fórumunk nyitott az új témák, felvetések iránt. Ha hiányol valamint, hozza létre új témaként!
új téma nyitása»Hírlevélre iratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és időben értesül újdonságainkról, akcióinkról és különleges ajánlatainkról.

USDA zónatérkép