Köszöntjük honlapunkon!
2017. november 20.  hétfő


Adatvédelmi Nyilatkozat

 

A Budakeszi Dendrológiai Erdészeti és Kertészeti Nonprofit Kft., mint a treemail.hu üzemeltetője, (továbbiakban: üzemeltető) kijelenti, hogy a webáruházon keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli, különös tekintettel a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. rendelkezéseire.

Az üzemeltető kijelenti továbbá, hogy tiszteletben tartja az oldal látogatóinak, és regisztrált felhasználóinak személyes és bizalmas információit. A tudomására jutó valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag szolgáltatásai működtetéséhez, fejlesztéséhez, valamint saját célú kutatás illetve statisztika készítéséhez használja fel. A treemail.hu adatkezelését kizárólag a Budakeszi Dendrológiai Erdészeti és Kertészeti Nonprofit Kft., mint üzemeltető végzi, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett személy kifejezett hozzájárulásával.

Amennyiben megkereső hatóság felszólítja az üzemeltetőt adatszolgáltatásra, és kiadásra, köteles személyes adatot kiadni, ha annak minden feltétele fennáll.

Adatkezelési alapelveink összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

- 1992. évi LXIII. törvény - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény);
- 1992. évi LXVI. törvény - a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról; továbbá, az ennek végrehajtásáról rendelkező 146/1993. (X. 26.) Korm. rendelet;
- 1998. évi XIX. törvény - a büntetőeljárásról (a továbbiakban Be.);
- 1998. évi VI. törvény – az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során;
- 1995. évi CXIX. törvény - a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (DM törvény);
- 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

Személyes adat akkor kezelhető ha,

a) ahhoz az érintett hozzájárul,
b) azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből – az adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát.

Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kel vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Vagyis az üzemeltető, a regisztráció során megadott személyes és egyéb adatokat, kizárólag az oldalon történő vásárlás menete alatt használja fel, így beleértendő a számlázással és postázással kapcsolatos tevékenységeket is.

A webshop tartalmára vonatkozó információk:

A treemail.hu oldalon található tartalmakat a Budakeszi Dendrológiai Erdészeti és Kertészeti Nonprofit Kft., mint forgalmazó tájékoztatási jelleggel mutatja be. Az ezen weboldalon található adatokért, árak és kiírások helyességért az oldal üzemeltetője nem tartozik felelősséggel, mint ahogy az elírásokból keletkező esetleges károkért sem, (ide tartoznak a közvetlen és közvetett károk, másik fél részéről történő esetleges profitkiesés).

A treemail.hu oldal tartalmazhat más internetes oldalakra mutató linket, képi, hangi vagy más vizuális elemmel rendelkező harmadik fél által, a treemail.hu –tól függetlenül üzemeltett webes felületet. Az ilyen és ehhez hasonló reklámtevékenység vagy más üzleti kapcsolat révén a treemail.hu partner oldalai tartalmáért, valamint az ott megjelenő termékek, szolgáltatások sokaságáért az üzemeltető semmilyen felelősséggel nem tartozik.

A webáruházban történő böngészéssel és a megrendelés rögzítésével Ön tudomásul veszi – és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti – az oldal jogi nyilatkozatában foglaltakat valamint az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozat teljes tartalmát!

Jogorvoslat

Amennyiben az Ön tiltakozása ellenére személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem éri, úgy az alábbi jogorvoslati lehetőségekkel élhet:

- tájékoztatást kérhet személyes adatainak kezeléséről, valamint kérheti a személyes adatainak helyesbítését;
- kérelmére tájékoztatást adunk az általunk kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kaphatták meg az adatokat. A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adjuk meg a tájékoztatást.
- az Ön személyes adatát töröljük,

a) ha kezelése jogellenes,
b) ha Ön azt kéri,
c) ha az adatkezelés célja megszűnt,
d) ha az adatok tárolásának törvényben meghatározott ideje lejárt, vagy
e) ha azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte.

A helyesbítésről és a törlésről Önt, e-mail útján értesítjük. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

a) a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) a tiltakozás jogának gyakorlását törvény lehetővé teszi.

A Budakeszi Dendrológiai Erdészeti és Kertészeti Nonprofit Kft., mint Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – meg fogjuk szüntetni, és az adatokat zároljuk, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben Ön a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +361/391-1400
Fax:+361/391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
 




Hírlevél feliratkozás

Subscribe for Newsletter
Picea orientalis (Kaukázusi luc, Keleti luc)
Kevés lucféle ajánlható jobban hazai telepítésre, mint a Kaukázus és a csatlakozó ÉK-anatóliai magashegyek e sötét lombú, terebélyes, széles kúpalakú fenyőfaja.

Kevés lucféle ajánlható jobban hazai telepítésre, mint a Kaukázus és a csatlakozó ÉK-anatóliai magashegyek e sötét lombú, terebélyes, széles kúpalakú fenyőfaja. Összhatása közelről sem olyan merev, mint a lucoké általában, környezetének inkább szubtrópusi hangulatot kölcsönöz.

 

6a-8b USDA-zóna

bővebb információ

Bánjon jól a labdás fenyővel!

Nem szeretne elpusztítani egy élő fát, de ragaszkodik a fenyőillathoz? A labdás fenyőfákkal egyszerre lehet környezettudatos és természetes a karácsony. Több dologra is oda kell figyelni, ha azt szeretnénk, hogy a fa az ünnepek után is zöldben pompázzon. December elején ismét fellángol az élő fenyő kontra műfenyő vita. Az élő fenyő vásárlók szerint fenyőillat nélkül nincs igazi karácsonyi hangulat, és akkor is lehet ...
Nem szeretne elpusztítani egy élő fát, de ragaszkodik a fenyőillathoz? A labdás fenyőfákkal egyszerre lehet környezettudatos és természetes a karácsony. Több dologra is oda kell figyelni, ha azt szeretnénk, hogy a fa az ünnepek után is zöldben pompázzon. December elején ismét fellángol az élő fenyő kontra műfenyő vita. Az élő fenyő vásárlók szerint fenyőillat nélkül nincs igazi karácsonyi hangulat, és akkor is lehet egy fa gyönyörű, ha épp nem tökéletes formájú. A másik tábor ilyenkor azzal érvel, hogy egyáltalán nem környezettudatos magatartás néhány hét miatt kivágni egy fát, ráadásul anyagilag is jobban megéri egyszer befektetni egy szép műanyag karácsonyfára. Tény, hogy az élő fenyővel sokkal több a munka: már a hazacipelése és a tárolása sem egyszerű, és nemcsak a tűlevelek, hanem a ragacsos gyanta miatt is gyakrabban kell takarítani a lakásban.     Az élő fenyőfa-kölcsönzés olyan köztes megoldás, ami egyszerre környezettudatos és természetes, és a fenyőillatról sem kell lemondanunk. A labdás fák színe élénk marad, és nem kezdik el hullatni a tűleveleket már az első héten. A labdás fákat nemcsak környezetvédelmi, hanem kényelmi és anyagi megfontolásokból is érdemes kipróbálni:. A vágott fenyő esetében ugyanis elég mélyen kell a zsebünkbe nyúlni, ha egy nagyobb méretű, formás darabbal szeretnénk elkápráztatni a családot.   Választani is tudni kell A kertészetek különféle akciókkal ösztönzik a labdás fák kölcsönzését. Az Oázis kertészetben például 2013. január 2-8. között veszik vissza a cserepes fenyőket, a fenyőfa árának 50 százalékát pedig le lehet vásárolni. Fontos, hogy ne felejtsük a vásárlást bizonyító számlát eltenni, mert csak az eredeti nyugta bemutatása után kapjuk vissza a pénzünket. Egy 100-150 cm-es lucfenyőt akciósan már 2 900 forintért haza lehet vinni, egy 150-175 cm-es ezüst fenyő ára 11 990 Ft, egy ugyanekkora nordmann fenyő 16 990 forintba kerül. A válogatásnál is legyünk résen. Először is nem mindegy, hogy cserében van-e a fa, vagy szimplán labdás fát kínálnak a kertészetben. Utóbbit ugyanis nekünk kell edénybe ültetni, miután hazavittük azt. Mielőtt "kibérelünk" egy fát, mindig teszteljük le az állapotát. Érdemes végigsimítani az ágakat, mert ha túl sok levél pereg le, jobb, ha inkább másikat keresünk. Azt is ellenőrizzük, hogy nincsenek megbarnult és elszíneződött ágak a fán.   Tippek, hogy a fenyő túlélje az ünnepeket Hiába azonban a földlabda, a fenyők csak akkor élik túl a karácsonyt, ha a megfelelő módon gondozzuk őket. Néhány kertészet megszüntette a korábbi években sikeres akcióit, mert az volt a tapasztalatuk, hogy a visszahozott fenyőknek általában a fele nem maradt meg. A kölcsönzők sokszor levágják az ágak végét, vagy a csillagszóró okoz maradandó sérüléseket a fán. A fának igazi sokkot jelent a szabadtéri és a szobahőmérséklet közötti különbség. Ha foglalkoztat minket a fa utóélete, az ünnep előtt az utolsó pillanatig tartsuk hűvös, de lehetőleg fagymentes helyen. Fokozatosan szoktassuk a fát a meleghez, először kerüljön a garázsba vagy a folyosóra, és csak utána vigyük be a lakásba. Helyezzük minél távolabb a fűtőtesttől, és ne vagdossuk vissza az ágakat ízlésünk szerint és a szoba méreteinek megfelelően. A hőmérséklet-különbség mellett a nem megfelelő öntözéssel is tönkre tehetjük a fenyőt. Nem kell sok vízzel locsolni, de fontos, hogy a fa földje mindig nyirkos legyen. Akkor sem kell túlöntözni, ha lehullik néhány levél. Sokkal többet ér, ha magasabb páratartalmat biztosítunk a helyiségben. Ha meg szeretnénk őrizni a fát az utókornak, le kell mondanunk a műhóról, a csillagszóróról, és díszeket is csak mértékkel aggassunk az ágakra. Aki karácsony után is a négy fal között szeretne gyönyörködni a fában, inkább ne vegyen labdás fenyőt, mert a fának az a jó, ha minél kevesebb időt tölt a lakásban. Az ünnepek elteltével tartsuk ismét hűvös helyen a fát, betartva a fokozatosság elvét. Amikor pedig visszaváltjuk, tekerjünk rá egy pokrócot vagy egy zsákot.   Ne vigyük az erdőbe! Ha nem szeretnénk visszaadni a fát, akár ki is ültethetjük a kertbe az ünnepek után. A kiültetés módjáról tájékozódjunk a kertészetekben, mert sok labdás fa karrierje ért már véget a nem megfelelő ültetés és a fagyok miatt. Fontos, hogy a fenyőt csak a saját kertünkbe ültessük el! Bármennyire is szeretnénk feldobni egy fenyőfával a kedvenc kirándulóhelyünket, a nem őshonos fa nincs jó hatással az adott hely ökológiai egyensúlyára. Ha pedig mindez túl macerásnak tűnik, kössünk kompromisszumot, és vegyünk egy szép, élethű műfenyőt - a fenyőillatot fenyőkoszorúkkal, fenyőből készült asztaldíszekkel is megidézhetjük a lakásban.  
Szerző: http://www.origo.hu/karacsony/fantazia/20121210-labdas-fenyofa-karacsonyfa-kolcsonzes-gondozas.html

Díszfa - Magnolia grandiflora ültetése

...
Szerző: Huber Kálmán - Kimmel Csaba

Hírlevélre iratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és időben értesül újdonságainkról, akcióinkról és különleges ajánlatainkról.

USDA zónatérkép